Természetjárás

"Túrázás, gyaloglás közben gyakran kérdezgetem magam, főleg amikor tök sötétben, nehéz hátizsákkal a hátamon, éhesen, fáradtan haladok a cél felé, miért is csinálom? Talán azért, hogy eljussak arra a helyre, amiről már fotók ezreit láttam, élmények sokaságát hallottam, és amikor odaérek, elkészítsem az ezeregyedik fotót, ami csak annyiban más, hogy ott van mögötte a megtett út, még ha az pont nem is látszik a képen. És mikor ilyeneken gondolkodom akkor eszembe jut egy Márai-idézet: "Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás." Nem csak azért megyek, hogy megtaláljam a keresett helyet, hanem lényeges az oda vezető út is - sok idő kellett, mire erre rájöttem." Tóth János

 

Természetjárók vagyunk

"Indulj el egy úton" avagy "Bakancs a lábra, mosoly a szájra!"

Egyesületünk legalapvetőbb filozófiája a természet szeretete, tisztelete és minél szélesebb körben való megismerése. Nagy hangsúlyt fektetünk a kezdetektől arra, hogy a természetet közelebb hozzuk az emberekhez, különösképpen az utánunk következő generációk számára.

Az év során - a megszokott túráink mellett - számtalan kirándulást, családi és egyéb túrákat szervezünk. Igyekszünk eljutni az ország különböző tájaira, bebarangolni a legnépszerűbb túraútvonalak mellett az eldugott, vadregényes vidéket is. Sokat járunk a Bakonyba, Vértesbe, Gerecsébe, de a Mátra és a Börzsöny vagy éppen Erdély is kedvelt úticél.

Rendszeresen részt veszünk különböző teljesítménytúrákon is, sőt az ország egyik legnépszerűbb ilyen eseményének létrejötténél még bábáskodtunk is annak idején, hiszen több éven át segédkeztünk a Gerecse 50 szervezésénél.

Kiváló kapcsolatot ápolunk a Magyar Természetjáró Szövetséggel. Egyesületünk tagjai egyénileg is rendszeres túrázók. Többen teljesítették már az Országos Kéktúra útvonalát is. Büszkék vagyunk mindenkire, aki bakancsot húz, hogy a természetben, az erdőben kapcsolódjon ki.