Föld Napja

Föld-napi túra

Április 22-e a Föld Napja. Ehhez kapcsolódóan hagyomány, hogy minden évben Föld-napi túrát szervezünk. Kezdetben számos kísérőprogrammal, egész napos rendezvény keretében szerveztük a túrát. Néhány éve két települést kötünk össze minden áprilisban.

A túra Ácsról indul a kastélykertből és a Csémi-hegyi forrás és kilátó érintésével, a halastavak vadregényes táján keresztül sétálunk be Nagyigmándra, ahol Nagy Lajos, az Igmándi Húsbolt tulajdonosa látja vendégül a túrázókat, fantasztikus házi jellegű húskészítményekkel. Majd miután pótoltuk az elégetett kalóriákat, az ácsi lovasok segítségével, lovasfogatokkal utazunk vissza a kiindulási pontra.

Rövid beszámoló a legutóbbi túráról

Április 22. a Föld világnapja. Ebből az alkalomból szerveztük meg, immár 14. alkalommal Föld-napi túránkat. A cél elsősorban az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a környezet és természetvédelem, na és persze a rendszeres testmozgás, ezáltal az egészségmegőrzés fontosságára. Nagyon szép napunk volt, sokan is jöttetek, aminek nagyon örültünk. És külön öröm volt az a sok-sok gyermek Túránk során megnéztük a Concóháti kastélyt, a Napóleon kori erődítményeket, a Csémi-hegyi forrást, amelyből ittunk is, a Bableves-hegyet a kilátójával, és még mangalica farmot is láttunk. A célunk pedig a Nagyigmándi húsbolt volt, ahol Nagy Lajos bácsi várt bennünket mindenféle finomsággal. Aztán amikor megteltünk, akkor az Ácsi Lovasok haza szállítottak bennünket a fogataikkal. A végén pedig Szalai Ákosnak köszönhetően, mindenki hűsíthette magát egy fagyival Nagyon jó időnk volt, jó társaságban. Külön köszönet a támogatóinknak: Ács Város Önkormányzatának, Nagy Lajosnak, Piskóta Kávéháznak, és a Széchenyi 2020 programnak. EFOP 1.3.7-17-2017-00208