Fát ültetni jó érzés

2021.03.13

Ács is csatlakozott az Országfásítási programhoz, amely keretében 30 db fát ültettünk el a hétvégén a település különböző pontjain. A gütyüli játszótéren a Szilaj Motoros Klub tagjai, a Gondozási Központ udvarán az ácsi tűzoltók, míg a Kinizsi pálya környékén a Kinizsi SC sportolói vállalták a faültetést. Mi, a Bakancsos Klubbal az Etelka telepi játszótéren ültettünk el 7 db fát. A faültetés szakmai felügyeletét a Vértesi Erdő Zrt. munkatársai végezték, akik tevékenyen részt is vállaltak a munkálatokban, amit ezúton is köszönünk nekik.

Az Agrárminisztérium összehangolt fásítási és erdősítési programjainak a célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki az erdővel és fával borított térségek. Minőségi, változatos, hosszú távon is fenntartható faállományt hoznak létre, a termőhelynek megfelelő fafajokból.

Ácsra közönséges nyír, kislevelű hárs, korai juhar, keskenylevelű kőris és fehér eper fajták kerültek most. Reméljük, hogy néhány év múlva már árnyékot adnak azoknak, akik arra járnak.

Örömmel vettünk részt egy ilyen nagyszerű kezdeményezésben és külön öröm számunkra, hogy minden szervezet első szóra csatlakozott. Jó látni az együttműködést és a közösség erejét.